sâmbătă, 28 iulie 2012

Ardei umpluti

.....cu banii poti cumpara un doctor dar nu poti cumpara sanatatea, sanatatea se invata ....

Clasica reteta de ardei umpluti necesita ceva timp si efort, caldura excesiva in bucatarie  si risipa multa de energie interna in procesul de digestie.
Noua reteta vegetariana fara foc este simpla si rapid de preparat.


 
RETETA
-3-4 ardei grasi;
-1 cana seminte de floarea soarelui crude hidratate (sau un mix de nuci  si seminte de floarea soarelui);
-3-4 rosii;
-sare;
-ulei;
-marar sau patrunjel;
-fulgi de drojdie inactiva
Ardeiul de spala si se pregateste pentru umplut asa cum bine stim din reteta traditionala de ardei umpluti.
Semintele de floarea soarelui bine hidratate (sau daca este posibil si germinate) se proceseaza bine in blender, se adauga rosiile taiate cubulete, sarea, fulgii de drojdie, uleiul si verdeata.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii pe care ii putem servi ca atare sau cu un sos de rosii cu busuioc si usturoi. Inspiratia si gusturile sunt cele ce ne vor ghida in alegrea modului de servire a ardeiului umplut.


duminică, 22 iulie 2012

CURSUL NR. 5  DE HRANA VEGETARIANA FARA FOC, 5.08.2012, ora 13, Rm Valcea

Am ajuns cu pasi marunti la cursul cu nr. 5 de Hrana Fara Foc. Veganismul este acum in floare intrucat suntem ajutati de natura, avem darurile sale din belsug in gradini si piete. Multa lume abia ca mai foloseste aragazul pe aceasta vreme caniculara, asa ca este potrivit sa ne adunam din nou si sa vorbim despre beneficiile alimentatiei fara foc si despre puterea tamaduitoare a plantelor aromate. Putem sa culegem multe plante aromate si cu intelepciune sa le folosim in tratarea celor mai diverse boli.

In partea de teorie vom face o scurta introducere in lumea minunata a farmaciei Naturii, amintind despre:
 -Antioxidantii naturali
 -Vitaminele naturale
-Antiinflamatorii naturali
-Anticancerigenii naturali
     -Antibioticele naturale

                                                         Din meniu
                                  Ceai macerat la rece
                                  Suc verde detox
                                  Spaghete cu sos de ghimbir&curry
                                  Supa crema de telina
                                  Rosii umplute cu branza de caju
                                  Inghetata asortata

Demonstratia culinara va va "lamuri" in ceea ce priveste "gatitul" fara foc si va va arata ca putem manca aproape orice mancare clasica "gatita" fara foc. 

Va asteptam sa impartasim experiente de viata sanatoasa.
Nu uitati sa va inscrieti ! astfel vom sti ce stoc de fructe, legume si seminte sa ne asiguram.



Locatia
Sala de Conferinte a celor de la Driedfruits.ro
Str. Ionel Geanta nr 2, in spate la Carrefoure, vis-a-vis se sala de sport Gym-Star

5 august 2012, ora 13
Confirmati prezenta la
Marina, 0762650782,  murgeamarina@yahoo.com
Ramona, 0745366874, rammycol@yahoo.com
Pretul      60 de lei
REDUCERI pentru familii, grupuri si vechii prieteni ai cursului !

miercuri, 18 iulie 2012

Tort "Ra" cu caise

Blatul
1 cana amestec de migdale crude & samburi de caise, macinat nu foarte fin
1 cana curmale fara samburi, hidratate in apa 10 min
2 linguri cacao alcalina sau pudra de roscove/carob
1 praf de sare
Procesam bine curmalele in robotul cu lama S, adaugam faina de samburi de migdale&caise, cacao si sare. Obtinem o compozitie lipicioasa care se tapeteaza intr-un inel culinar cu diametrul de 18 cm.
Crema de caise
7-8 caise bine copate
1 lingura tarate sau faina de psyllium
Peste blat se pune crema obtinuta din caise zdrobite si tarate de psyllium
Crema de ciocolata
1/2 avocado bine copt
50 gr. caju hidratat
2 linguri carob/ cacao alcalina
7-10 curmale fara samburi bine hidratate
Curmalele se proceseaza bine in robot sau blender, se adauga avocado, caju-ul, carobul si putina apa daca este nevoie (depinde de robotul de bucatarie). La nevoie puteti adauga si in aceasta crema psyllium sau 2 linguri unt de cacao.
L-am dat la rece o ora, crema de caise de la mijloc a prins consistenta inghetatei si gata deliciul!!!


Ornam dupa imaginatie. Eu am avut fulgi de migdale si am adaugat si putin polen printre fulgi si caise.