Tipuri de masaj

Masajul de relaxare presupune o relaxare profunda a masei musculare in primul rand, si a organelor interne in al doilea rand. Acest tip de masaj necesita o atmosfera calma si prietenoasa, astfel incat pacientul sa se poata elibera de acumularile/tensiunile zilnice (stresul zilnic). Masajul de relaxare se efectueaza intotdeauna cu uleiuri aromatizate vindecatoare, in prezenta unei aromocandele, pe un fond muzical adecvat care stimuleaza starea de bine si relaxarea.
Iata o demonstratie naturala de masaj de relaxare !


Masajul terapeutic a fost practicat din vremuri imemoriale, fiind probabil printre primele (daca nu prima) metoda de tratament, transmisa din generatie in generatie, mai intai de la om la om si mai apoi prin scris si prin scolile de specialitate. Acest masaj inlatura oboseala mentala si fizica si reduce stresul, atat la nivel superficial cat si profund.
Prin masajul terapeutic ne putem ajuta organismul sa se vindece si sa-si pastreze sanatatea prin reechilibrarea nivelului energetic.


Avantajele masajului terapeutic: 
-foarte eficient in durerile de tip reumatic care afecteaza coloana vertebrala, spondiloza cervicala, discopatiile lombare, lumbago cronic, contracturi paravertebrale, nevralgii intercostale, etc;
-adjuvant al manevrelor de kinetoterapie ce se aplica in recuperarile dupa accidente vasculare cerebrale, fracturi, imobilizari prelungite;
-eficient in afectiunile ce necesita drenaj limfatic;
-calmeaza si curma diverse dureri si simptome;
-usureaza munca muschiului cardiac prin accelerarea circulatiei de intoarcere;
-scade incordarea nervoasa generala;
-relaxeaza musculatura contractata;
-creste elasticitatea tesuturilor;
-inlatura depunerile toxice din tesuturi; 
-impiedica atrofia musculara;
-inlatura oboseala, etc.


Masajul cu miere este o procedura speciala de detoxifiere a organismului. Acest masaj este de fapt o corectare a fluxurilor energetice ale organismului, produsa chiar de principiile active miraculoase ale mierii de albine (vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti, fitohormoni, etc). Masajul cu miere a pleacat de la ideea ca pe spatele omului se afla corespondentele tuturor punctelor-cheie ale organismului iar mierea naturala are proprietatea de a le stimula pana la reinstalarea armoniei si detoxifierea totala. Masajul cu miere este un puternic tratament pentru relaxarea intregului organism si eliminarea rapida a toxinelor In timpul acestui masaj, pentru ca mierea emulsioneaza (fluidizeaza) grasimile din organism, se produce eliminarea tesutului adipos, a toxinelor si impuritatilor prin pori.
Efectele masajului cu miere:
-Deblocheaza si stimuleaza sistemul limfatic si imbunatateste circulatia sanguina grabind procesul de vindecare;
-Are o influenta pozitiva asupra intregului sistem nervos;
-Are efect antiinflamator, de reducere a durerilor osteomusculare si articulare;
-Relaxeaza intregul organism, vindecand atat fizic cat si emotional.

Drenajul limfatic. Circulatie limfatica deficitara inseamna toxine adunate in organism, retentie hidrica, stare generala proasta si kilograme care nu vor sa plece, in ciuda eforturilor noastre. Lipsa de exercitiu determina ingreunarea circulatiei limfatice, slaba circulatie a sangelui si in particular drenajul limfatic defectuos. Procedeul de drenare a limfei consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism in timpul procesului de sinteza celulara.  Incetinirea drenajului limfatic si a circulatiei sangelui determina acumulari de grasime, asftel ca tesutul conjunctiv isi pierde elasticitatea si in timp apar imperfectiuni si denivelari ale pielii.


Efectele drenajului limfatic:
-intareste sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici;
-dinamizeaza circulatia limfei in spatiile intercelulare;
-accelereaza fluxul limfatic si eliminarea rapida a reziduurilor toxice;
-antreneaza toxinele care blocheaza procesele fiziologice,
-intensifica schimburile nutritive si eliminarea toxinelor din corp;
-faciliteaza transportul acizilor grasi si a colesterolului;
- prin masaj, fluxul limfatic se intensifica de pana la 10-15 ori !

Importanta unui drenaj limfatic corespunzator merge mult peste rolul sau de eliminare a rezidurilor. Sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sanatatii corpului.

     Iata 2 filmulete explicative, pe tema drenajului limfatic



2 comentarii:

  1. Detoxifierea organismului se poate realiza prin diverse metode,dar important este sa scapam de toxine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, acum putem apela la nenumarate cure de detox, totul este sa ne tinem ! la capitolul acesta oameni sunt inca "inceti ", cauta cure minune!

    RăspundețiȘtergere