Tort "Ra" cu caise
Blatul
1 cana amestec de migdale crude & samburi de caise, macinat nu foarte fin
1 cana curmale fara samburi, hidratate in apa 10 min
2 linguri cacao alcalina sau pudra de roscove/carob
1 praf de sare
Procesam bine curmalele in robotul cu lama S, adaugam faina de samburi de migdale&caise, cacao si sare. Obtinem o compozitie lipicioasa care se tapeteaza intr-un inel culinar cu diametrul de 18 cm.
Crema de caise
Procesam bine curmalele in robotul cu lama S, adaugam faina de samburi de migdale&caise, cacao si sare. Obtinem o compozitie lipicioasa care se tapeteaza intr-un inel culinar cu diametrul de 18 cm.
Crema de caise
7-8 caise bine copate
1 lingura tarate sau faina de psyllium
Peste blat se pune crema obtinuta din caise zdrobite si tarate de psyllium
Crema de ciocolata
Peste blat se pune crema obtinuta din caise zdrobite si tarate de psyllium
Crema de ciocolata
1/2 avocado bine copt
50 gr. caju hidratat
2 linguri carob/ cacao alcalina
7-10 curmale fara samburi bine hidratate
Curmalele se proceseaza bine in robot sau blender, se adauga avocado, caju-ul, carobul si putina apa daca este nevoie (depinde de robotul de bucatarie). La nevoie puteti adauga si in aceasta crema psyllium sau 2 linguri unt de cacao.
L-am dat la rece o ora, crema de caise de la mijloc a prins consistenta inghetatei si gata deliciul!!!
L-am dat la rece o ora, crema de caise de la mijloc a prins consistenta inghetatei si gata deliciul!!!
Ornam dupa imaginatie. Eu am avut fulgi de migdale si am adaugat si putin polen printre fulgi si caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu