Trufe de ciocolata
Draga mea prietena Ramona sau Ra cum ii spun eu "s-a dat pe brazda cea verde" imediat ce i-am facut cadou de ziua ei cartea retete-vegane-fara-foc.
Ramona si sarmalutele fara foc |
Am avut incredere in talentul culinar al Ramonei de la prima prajitura clasica pe care am mancat-o tot la aniversarea ei. Daca primele 2 cursuri de Hrana Vie le-am sustinut singura si am simtit nevoia unui ajutor la partea de demonstraite culinara, la ce-l de-al treilea curs m-am hotarat s-o rog pe Ra sa-mi fie de ajutor. A acceptat si ne-am potrivit de minune inca de la primele noastre demonstratii culinare, prima sustinuta in Bucuresti la Targul Raw Generation editia IV iar a doua in Calimanesti-Caciulata la Congresul National de Medicina Interna.
Acum am ajuns deja sa planuim si Cursul cu nr 5 de Hrana Fara Foc precum si multe alte lucruri legate de alimentatia vegana fara foc pe care bineinteles vi le vom dezvalui pe parcursul verii.
Trufe de ciocolata " tavalite" |
Iata aici povestea trufelor de ciocolata, spusa de Ramona:
Totul a pornit de la ideea de ciocolata de casa. Acesta era planul. Aveam faina de migdale, inainte cu o zi facusem lapte de migdale care mie imi place foarte mult. Acest lapte este satios si are un gust divin. Avand faina de migdale, trebuia sa fac ceva cu ea, pentru ca altfel se altera. Alaturi de faina umeda de migdale am pus urmatoarele ingrediente
-15 curmale hidratate
-200 grame faina de migdale (dupa ce a fost extras laptele)
-2 linguri carob/roscove
-150 g unt de cacao topit pe baie de aburi
-indulcitor natural(daca e cazu')
-cateva merisoare (opt)
Am dat toate aceste ingrediente prin robotul cu lama S, s-a format un aluat nu foarte tare si mi-a venit ideea de a forma bilute din aluatul respectiv, pe care le-am dat prin carob, merisoare, fulgi de nuca de cocos, capsunele, mac. Le putem tavali prin ce ne trece prin cap, ideile ne vin lucrand, trebuie sa ne jucam cu culorile. E minunat! si trufele sunt.. delicioase
Yammiiiiiii!Foarte apetisante!
RăspundețiȘtergere