miercuri, 28 decembrie 2011

Tort de ciocolata cu portocale, o minune culinara


Am plecat de la o reteta a Ligiei de prajitura cu coji de portocale confiate si de la dorul de "tavalita" o prajitura clasica cu multa nuca, care era printre preferatele mele.
Iata ce a iesit, mama, fratele si cumnatica mea care nu-s nici macar vegetarieni  convinsi (dar cocheteaza cu ideea de vegetarian si vegan) au savurat cu placere acest desert

 
RETETA: Blatul 2 cani de nuci hidratate procesate dupa cum urmeaza:  1 cana de nuci se proceseaza in robotul cu lama S pana obtinem o crema cu textura nu foarte fina (ca si cum nucile ar fi zdrobite ); 1 cana de nuci + 350 ml apa de izvor se proceseza in blender pana obtinem laptele de nuca, vom folosi deci faina de nuca rezultata in urma stoarcerii laptelui de nuci (pe care il folosim conform retetei de mai sus). Crema (glazura): 3 linguri de ulei de palmier, topit pe baie de aburi + 3-4 linguri de carob+3-4 linguri de miere. 3 porocale dulci
Ansamblare: cele 2 cani de nuci se amesteca cu cele 3 porocale taiate cubulete, si cu mai mult de jumatate din crema de cacao, asezam compozitia intr-un inel culinar, sau o modelam dupa pofta inimii (rotund sau dreptungiular, se modeleaza ff usor), si la final o glazuram cu ceea ce a mai ramas sin glazura (trebuie sa fie inca calda).

2 comentarii:

  1. nu trebuie sa fi vegetarian sau ceva de genul ca sa-ti placa nebunia asta. arata delicios si sint sigura ca-i tare bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i musai sa fi vegetarian, dar beneficiile unei diete preponderent vegetariene sunt nenumarate si mi se confirma de la o i la alta aceste spuse.

    RăspundețiȘtergere