duminică, 18 martie 2012

Bomboane de ciocolata

Bomboanele (pralinele) de ciocolata se gasesc in toate magazinele, sub diverse sortimente, cu alune de padure, cu fructe, cu lapte, cu lichior, cu diverse creme, etc.
Compozitia acestor tipuri de bomboane de multe ori nu ne atrage atentia, insa daca vom da atentie insiruirii de ingredeinte, usor usor ne vom intreba daca aceste dulciuri sunt tocmai potrivite pentru noi si pentru copii nostri (zaharul si grasimile hidrogenate, sunt ingredientele care ar trebui sa ne atraga atentia).
Daca pana acum ceva vreme nu mi-a trecut prin cap sa faca bomboane in casa, ei bine acum am trecut la manufacturat bombonele pe banda rulanta, reteta este uimitor de simpla, si timpul de preparare parca nici nu ar exista in comparatie cu timpul alocat prepararii unei prajituri clasice (de expemplu o prajitura la cuptor cu blat, crema si galzura).

Ingredientele bomboanelor de ciocolata 

RETETA: unt de cacao, miere (sau curmale), pudra de roscove/carob (sau cacao pana ajungem sa cumparam carobul), alune sau alte seminte zdrobite, cuisoare, scortisoara (sau alte arome).
Pe larg: 150 ml unt de caco (pe care il puteti achizitiona online de aici http://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/product&path=39&product_id=225), se topeste pe baie de aburi fara a atinge temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius (eu ca sa usurez procesul de topire, razuiesc din bucata de unt de cacao atat cat am nevoi, acesti fulgi de unt de cacao razuiti se vor topi intr-o clipa), se amesteca cu 1 lingurita de miere (sau 2-3 curmale pasate), 1-2 linguri carob, 2 linguri faina de caju (sau migdale, alune, etc), cateva alunde zdrobite mai grosier (sau bucati de fructe). Aceasta compozitie lichida, se toarna cu grija  in forme speciale de silicon, se da la congelator pentru maxim 5-10 minute, apoi se scoate la temperatura camerei, lasam formele la aceasta temperatura pentru 5 minunte si apoi putem scoate bomboanele din formele de silicon. Iata aici cateva imagini care vorbesc de la sine despre reusita acestei retete care poate fi modificata oricand in functie de ingredientele din casa, musai sa avem untul de cacao sau untul tartinabul de cocos sau uleiul de palmiere, ele asigura textura de baza a bomboanelor.

Diverse forme de bomboane



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu