duminică, 13 mai 2012

Povestea cursului cu nr 3 de Hrana Vie

Impresii despre Cursul cu Nr. 3 de Hrana Vie (fara foc), Rm. Valcea 6.05.2012

Incep acesta postare prin a le multumi gazdelor acestui Curs de Hrana Vie, adica familiei Mihailescu, intr-un cuvant http://www.driedfruits.ro/. Cu multa amabilitate, prietenie si incredere ne-au pus la dispozitie o sala spatioasa si bine aranjata pentru o demonstratie culinara de Hrana Vie.
Cu mare, mare bucurie va anunt ca aceasta sala ne va gazdui lunar si la urmatoarele cursuri de Hrana Vie care vor avea loc in Rm Valcea (deja am fixat data de 10.06.2012 pentru Cursul cu nr 4.)
Multumiri si lui Claudiu Lica de la http://www.eujuicers.ro/ro, care si de data aceasta
ne-a venit in ajutor cu storcatorul universal Omega 8004, care poate inlocui dintr-o lovitura atat blenderul, robotul cu lama S, rasnita de cafea, storcatorul de fructe si presa de ulei.

Majoritatea participantilor au fost pentru prima data la o demonstratie culinara de Hrana Vie, asa ca am inceput practica cu "prepararea" deja celebrului ceai macerat la rece a carui reteta o puteti gasi aici.

Ceai macerat la rece

Am continuat cu prepararea unui suc verde pe baza de frunze de ridichii rosii, loboda, mere si banana.
Suc verde
   
Urmatorul preparat lichid conform ordinii digestiei alimentelor a fost laptele de migdale, necesar prepararii budincii de quinoua si tortului TaoMed (retetele in curand pe blog).
A urmat salata de sapanac a carei reteta este detaliata aici si alte cateva retete delicioase.

             Budinca de quinoua                                   Torturi TaoMed                     
   
Salata de spanac
Catalin Colniceanu adica fotograful  http://bipbip.ro/ nu a putut ramane pana la sfarsitul demonstratiei culinare, asa ca lipsesc pozele pateului cu leurda a carui reteta o gasiti aici si a supei reci de rosii cu aroma andaluza (reteta in curand). Gazpacho, adica supa rece cu mult chimion a fost servita alaturi de painici deshidratate din hrisca, ceapa verde si masline Kalamata. O reteta de painici puteti gasi in lunga lista de retete fara foc de aici. Baza oricarei retete de painici poate ramane fixa, insa putem indrazni sa adaugam si alte ingrediente (leurda, rosii, spanac, etc).

Si de data aceasta am avut in sala doi medici, domnul dr. Preotescu si doamna dr. Ceausu. Pentru doamnele dr. Cazan si dr. Chilom am dus cate un pachetel delicios direct la Spitalul nr. 2 unde dansele erau de garda. Ceilalti participanti la curs au profesii diferite dar un singur interes comun - SANATATEA.



Iata si cateva din produsele care ne-au supravegheat atente din rafuri. Foarte multe produse bio sau conventionale necesare bucatariei fara foc si nu numai pot fi achizitionate online sau telefonic direct de la http://www.driedfruits.ro/ la preturi mai mult decat avantajoase si  calitate garantata. 

Putem sa ne unim 2-3 doritori pentru o comanda comuna, este mai usor pentru cei aflati la inceput de drum si care doresc sa achizitioneze doar 1-2 produse pentru degustarea de inceput.


Astept deja cu nerabdare Cursul cu nr 4, pana atunci va doresc incredere si inspiratie.

Start la Hrana Vie (fara foc) !
Suntem inconjurati in acest anotimp minunat de multe legume si fructe care asteapta nerabdatoare sa ne daruiasca din bogatiile lor nebanuite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu