duminică, 15 ianuarie 2012

BOMBOANE DE CIOCOLATA


Reteta aceasta a iesit cel mai bine, am mai incercat cateva retete dar ceva le lipsea, asa ca iar am mai citit si iata ca rawmona pe blogul ei m-a luminat...Eu am modificat foarte putin reteta, in loc de unt de cacao am pus ulei de palmier. Rezultatul satisfacator, bomboane moi si cremoase, diferenta se vede si in poze!.



Primele doua incercari de bomboane raw

A treia incercare de bomboane raw

  
RETETA: 1 lingura miere, 2 linguri carob/roscove, 4 linguri ulei de palmier. Mai intai am omogenizat carobul cu mierea, a iesit o crema neagra consistenta si delicata. Apoi am topit uleiul de palmier pe baie de aburi si am adaugat pe rand cate 1 lingura din acest ului peste crema de roscove. Pentru a putea "turna" compozitia in formele dorite am pastrat vasul tot pe baie de aburi cu aragazul oprit (temperatura nu trece de 38  de grade). Cu rabdare se toarna bomboanele in forme, le dam la congelator pt 30-60 de minute si iata minunea. Am pus si samburi de nuca in cateva dintre bomboane, am turnat jumatate din compozitie, am pus samburele si apoi a doua jumatate din compozitie


6 comentarii:

  1. Frumoase ti-au iesit, ma bucur ca ti-am fost de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi trebui o forma de silicon si unt de cacao sua cocos, dar au iesit f gustoase,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, formele de silicon ajuta foarte mult sa le poti rasturna si sa ramana intregi, eu mi-am cumparat.

    RăspundețiȘtergere