duminică, 22 ianuarie 2012

Tort panza de paianjen

Denumirea tortului deriva tocmai din decoratinuea pe care am facuta-o intr-o mare fuga.

  
RETETA: Blatul: 1/2 cana faina de migdale (ramasa de la laptele de migdale), 1/2 cana fulgi de cocos din comert, 10 curmale fara samburi bine hidratate, 1 lingura tarate de psyllium. Cumalele cu putina apa se pun in blender si se mixeaza foarte bine, adaugam faina de migdale si fulgii de cocos, mixam de cateva ori si gata blatul.
Crema: 1 cana caju hidratat 2 h, sucul de la 1 portocala jumate, 1 lingura miere, totul la blender si gata crema.

ANSAMBLARE: Intindem blatul pe o forma de tort sau intr-un inel culinare, adaugam crema si ornam dupa cum ne tine imaginatia.

Am servit-o pe mama soacra si a ramas incantata, de Craciun nu "s-a lipit" de nimic din ceea ce am bucatarisit eu....ma declar multumita , am castigat o batalie.

2 comentarii: