Chiftele cu sos
Chiftelele: 1/2 cana de faina de nuci (ramasa in urma obtinerii laptelui de nuca), 1 morcov ras, 1 radacina de patrunjel rasa, 1 bucata mica de telina rasa, 1 ceapa rosie taiata marunt, 1 lingura tarate de psyllium, 1 lingurita fulgi de drojdie inactiva, sare, ulei de masline presat la rece. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se obtine o compozitie lipicioasa din care modelam chiftelele.
Sosul: 2 -3 linguri de faina de nuci (aceiasi ca si la compozitia de chiftele), 1 lingura boia de ardei dulce, 1/2 lingurita fulgi de drojdie inactiva, 1-2 linguri suc de sfecla rosie (pentru culoare), 5 linguri lapte de nuca (sau apa), 2 catei de usturoi, sare, ulei de masline.
Toate ingredientele se proceseaza in blender foarte bine.
Acest sos are un gust aparte, conferit tocmai de usturoi si boiaua de ardei dulce, care se potriveste cu dulceata chiftelutelor de nuca.
Asa da chiftele cu sos !!!
mmm...delicios!
RăspundețiȘtergerechiar delicios
RăspundețiȘtergereimi place foarte mult blogul tau cu schimbarea din noi, felicitari