joi, 2 februarie 2012

Rulada cu banana

O rulada banala, pe care altadata o faceam cu biscuitii din comert (practic un fel de reziduuri din industria de panificatie).
Acum, imediat se poate incropi o foaie din fainuri de seminte si ceva miere sau fructe uscate pentru dulceata, plus banana si gata desertul, inspiratie sa fie ca materii prime gasim.


Foaia pentru rulat: 1/2 cana de faina de migdale crude, 1/2 cana faina de seminte de floarea soarelui crude, 2 linguri seminte de in macinate, 1 lingura tarate de psyllium, 1 lingura miere, 2 linguri carob, 3-4 linguri de apa (atunci cand adaugam apa trebuie sa avem mare bagare de seama. Compozitia musai sa fie la limita "uscat-umed" asa incat s-o putem rula fara probleme.
Acest aluat il vom intide intre 2 folii de plastic alimentar si vom rula cu ajutorul unui sucitor de bucatarie pana vom obtine o foaie dreptunghiulara de latimea bananei pe care dorim s-o rulam.
Indepartam folia de deasupra, punem banana si rulam foaia si banana cu ajutorul foliei de la baza. Cred ca mai toate bucataresele se pricem la rulade. Odata obtinuta rulada, o "tavalim" prin faina de migdale, sau altceva ce ne inspira.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu