miercuri, 22 februarie 2012

Mic dejun/pranz/cina


4 feluri de Hrana Vie, ce ne pot hrani in orice moment al zilei, indiferent ca-i dimineata, pranz sau seara. Cu cat cantitatea de hrana raw este mai mare, cu atat mai simple sunt "meniurile" pregatite si consumate.
 Personal, consider ca a manca raw implica, a nu mai avea grija mancarii, oricand ai ceva la indemana care sa-ti aduca un aport important de hrana fizica si sufleteasca.

Un exemplu mai complicat de meniu, ar fi acest pateu de alge marine cu radacinoase si boia de ardei dulce, intins cu rabdare pe feli rotunde sau dreptunghiulare de painici din hrisca cu masline.
RETETA: faina de nuci ramasa de la laptele de nuca, o mana de alge hidratate pentru 30 de minute, radacinoase, boia dulce, sare, ulei de masline presat la rece, bucatarul poate adauga si putin usturoi, sau ceva ceapa rosie, ori cateva condimente medicament, inspiratia si creeatia ne permit orice.Toate se pun in robotul cu lama S si procesam pana obtinem consistenta dorita.
Pateu cu alge marine cu radacinoase si boia de ardei dulce

Un meniu mult mai simplu, la fel de consistent ca si cel prezentat in reteta precedenta. Simplu, elegant si suav, ne putem "asterne" cu recunostinta, pe o farfurioara, un kivi, o bucata serioasa de ananas si o mana de migdale crude, de preferat bine, bine hidratate. Ce minunat ! fructe, nuci/seminte/alune.

Fructe si seminte

De la simplu la compus: 1-2 linguri de crupe de hrisca (precoapte am gasit eu la Valcea), fulgi de orz/secara/ovaz, caju, susan, carob/roscove, nitica apa cat sa le atinga si un strop de miere. Si aici putem sa ne "jucam", adaugand sau eliminand la reteta de baza.

Mix de cereale, alune/nuci/seminte
 Simplu si coplex, cateva masline negre, germeni de grau dupa pofta inimii si painici raw sau paine conventioanala de la SanoVita cu seminte si germeni de grau. Un deliciu de meniu. Germenii de grau ii putem obtine foarte usor, ii putem avea in casa la indemana, in orice zi, cu o minima conditie: sa punem grau la germinat si asta de 2-3 ori pe saptamana, povestea germenilor de grau se gaseste aici.


Germeni de grau cu masline

Acum zic ca macar pentru cateva zile, nu mai suntem in "pana" de ideei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu