luni, 25 iunie 2012

Cicolata de casa

De ceva vreme tot fac aceasta ciocolata, la Cursul cu nr. 4 a carui poveste o gasiti aici , ciocolata a avut mare succes. Am repetat reteta si in week-end la cererea expresa a unei prietene care mi-a zis ca a auzit povestindu-se despre aceasta cicolata prin vecini (vecinul prietenei mele este chiar Claudiu Lica de la eujuicers.ro, care a dus copiilor si sotiei cicolata de casa chiar in ziua cursului, adica pe 10 iunie).

Am trecut la treaba repejor sambata de dimineata. Singurul inconvenient a fost ca-mi lipseau cuisoarele (eram fan ciocolata cu scortisoara si cuisoare), ei bine aroma o voi da cu ceea ce am in casa.....cum spuneam si eu, si cum a observat si dna dr. Cazan "nu trebuie sa intram in panica, gasim oricand o solutie"
RETETA: 1 cana faina de migdale crude (alune, seminte de floarea soarelui sau nuci), macinate pe loc in robotul de bucatarie, 1 lingura miere de albine (sau 5-6 curmale hidratate), 1-2 linguri carob/roscove sau cacao, 100 ml unt de cacao topit pe baie de abur, cuisoare+scortisoara SAU cafea+nucsoara+rom (ultima combinatie de arome pe care am facut-o eu) sau alte arome placute fiecaruia.
Practic
1. pregatim o tava cu dimensiunile 30x25 pe care o tapetata cu hartie de copt si in care vom turna compozitia de ciocolata

Compozitia de ciocolata in tava
2. intr-un vas adecvat sau direct in robot amestecam  faina de migdale cu pudra de roscove, untul de cacao, mierea si aromele si vom turna in tava gata pregatita
3. dam tava la frigider pentru 15-20 de  minute, o readucem pe masa la temperatura camerei pentru a se aclimatiza si trecem la portionarea cicolatei


Aproape gata ....

Gata !!! Reteta nu necesita prea mult timp, este simpla si foarte utila in familiile cu "dependente dulci".





Un comentariu:

  1. De cand am descoperit aici aceasta reteta o fac foarte des, ne place foarte mult...Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere