joi, 14 iunie 2012

Inghetata asortata

A inceput vara, una sfioasa  acompaniata de vanturi si de ploi trecatoare. De cateva zile au inceput usor, usor sa-si faca simtita prezenta si zilele calduroase pline de dorinte racoroase....inghetata mult ravnita, fresurile de fructe, berea, baile la piscina, etc.


Inghetata asortata

RETETA: baza acestei retete este constituita din 3 banane congelate si 1 cana caju hidratat 3-4 ore.
PROCEDEU: cele 3 banane le scoatem din congelator cu aproximativ 1 h inainte de a incepe prepararea inghetatei si le rupem in bucati mici pentru a se dezgheta mai usor. Imediat ce s-au dezghetat bananele le asezam in blender si le procesam pana obtinem o crema gata sa primeasca si cana de caju hidratat, procesam in continuare pana la omogenizare, gustam si adaugam 1-2 linguri de miere (in functie de preferite).
Impartim aceasta compozitie in 3 parti egale.
1.Inghetata cu menta, adaugam menta verde sau uscata la compozitia de baza.
2.Inghetata cu aroma de ciocolata, adaugam carob/roscove sau cacao la compozitia de baza.
3.Inghetata cu fructe, adaugam capsuni, cirese sau alte fructe pasate la compozitia de baza.
Dam cele trei feluri de inghetate la congelator pentru 1-2 ore. Servim cu incantare si multumire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu