miercuri, 6 iunie 2012

Ciorba "de burta" raw vegan

Iata celebra ciorba de burta dar fara foc. O ciorba pe baza de ciuperci si legume care imita foarte bine traditionala ciorba romaneasca.
RETETA
-500 g ciuperci pleurotus;
-rosii cherry 10-15 bucati;
-ardei rosu 1 bucata
-ceapa rosie 1 bucata mica
-morcov
-pastarnac
-dovlecel 
-patrunjel din abundenta
-3-4 catei de usturoi
-piper
-foi de dafin
-sare
-boia de ardei iute sau dulce
-1/2 lamaie sau otet balsamic
Smantana: 150 g caju hidratat

MOD DE PREPARARE: ciupercile bine spalate se taie cubulete sau fasii si se marineaza in 500 ml apa cu usturoi pisat, sare, foi de dafin si zeama de lamaie (sau otet balsamic). Marinata se da la frigider pentru 4-8 ore, dupa care scoatem ciupercile le stoarcem bine de apa si le amestecam cu restul ingredientelor.
Apa care ne ramane de la marinata o transferam intr-un blender si adaugam caju-ul, procesam bine totul si obtinem baza semilichida (smantana) in care vom "scufunda" toate ingredientele.
Condimentam si ornam dupa gust si imaginatie. 

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Doar ca eu nu mancam nici inainte de raw food ciorba de burta, ba mai mult, doar mirosul ei ma facea s-o iau la fuga.. Poate ma indragostesc totusi de asta cruda! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina te asigur ca merita aceasta ciorba, este delicioasa, am preparat-o duminica la curs, toti cursantii au fost incantati.

    RăspundețiȘtergere