miercuri, 20 iunie 2012

Povestea Cursului nr. 4 de Hrana Vie, Rm Valcea, 10.06. 2012

Incep si aceasta poveste prin a le multumi gazdelor acestui Curs, adica familiei Mihailescu, intr-un cuvant http://www.driedfruits.ro/. Aceasta sala ne va gazdui in continuare si la urmatoarele cursuri si intalniri dedicate alimentatiei vegetariene fara foc (Raw Vegan).
Au trecut zilele, parca ieri ar fi fost 10 iunie, eu am numit-o ziua "alege sa fii  sanatos" cu toate ca aceasta zi a fost ziua alegerilor locale. Dumnezeu sa-i calauzeasca pe cei noi numiti in functii de conducere dar si pe noi alegatori intr-ale celor potrivite noua in viata de zi cu zi. 
Pentru Cursul cu nr 4 asa cum spuneam si in anunt, ne-am propus sa prindem aripi pentru a putea zbura mai departe,  ne-am pus sortulete rozalii, ne-am achizitionat aparatul pentru spaghetele minune si ne-am inscris la Cursul de Tehnician Nutritie organizat de ANATECOR (Asociatia Nationala de Terapii Complementare din Romania). Cursul este minunat, oamenii pe care i-am cunoscut acolo sunt in cautarea cheii sanatatii, sanatatea insemnand dorinta noastra de a ne alimenta continuu si corect cu hrana fizica, mentala si spirituala.
Incepand cu toamna acestui an ne-am propus sa redefinim acest Curs prin mesajul medical pe care il vom transmite omului aflat in cautarea sanatatii. Toate la timpul lor.
Cum a fost pe 10 iunie? ceva mai putina lume insa la fel de interesata in ceea ce priveste "tainele" alimentatiei fara foc. Cum ne-am propus ca la fiecare curs sa aducem ceva "inedit" in meniu, de data aceasta am avut pe masa sucul din iarba de grau si vlastarii (sprouts) de floarea soarelui.
 Cumparaturile de la http://www.eldorplant.ro/
Sucul minune bogat in clorofila este un medicament redutabil in lupta impotriva bolilor secolului XXI fiind practic o perfuzie bogata in biofotoni, enzime, vitamine si minerale de care putem beneficia la noi acasa, fara vreo alta asistenta medicala de specialitate

















Carti cu informatii valoroase in ceea ce priveste vindecarea cu sucurile verzi, dar si aparate pentru extractia sucului din iarba de grau puteti gasi aici.
Vlastarii din seminte de floarea soarelui sunt dulci si parfumati precum o floare de floarea soarelui. Acesti vlastari vii pot fi consumati ca atare sau in diferite combinatii de salate, fiind considerati hrana completa de catre specialistii de la Institulul Hippocrate. 














In meniu am avut o alta minune culinara, ciorba de burta fara foc. Aceasta ciorba a fost un deliciu culinar, fiind considerata chiar mai buna decat celebrele sarmalute fara foc. Cele doua retete le puteti gasi tot pe blog aici si aici.
Reteta de spaghete fara foc pe care o puteti gasi aici a fost una "curioasa" datorita feliatorului de legume care face un design absolut minunat dintr-un banal dovlecel, morcov sau castravete. 


Spaghete vegetale crude

Dulcele de final de curs a fost unul rapid, de fapt au fost doua retete (la cererea celor ce au participat la precedentele cursuri) cicolata de casa si miniprajitura "ursuleti glazurati". Retetele acestor deserturi le veti putea gasi postate in curand pe blog.

  
Miniprajituri din mix de seminte & Ciocolata de casa

Atunci cand omul alege schimbarea, ea se reflecta in multe alegeri pe care le facem in viata de zi cu zi. Azi multa lume alege sa foloseasca cosmeticele naturale din 1001 motive ce tin de compozita cosmeticelor clasice cu "n" ingrediente de natura chimica.
Colaborarea cu Mnoela imi doresc sa ne deschida  simtamintele catre cosmeticele vegetale ce au ca ingrediente de baza unturile si uleiurile vegetale.

Pana la viitorul Curs sau Potluck (Intalnirea cu Hrana Vie )vom tine aproape cu dumneavoastra prin intermediul unor noi retete ce vor fi postate pe blog si distribuite pe noul canalul Esenta de Sanatate de pe youtube. Vara placuta si sanatoasa 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu